tisdag 20 april 2010

SUGEN PÅ FISKE !!!!

Nu är man riktigt sugen på att lägga båten i sjön. Fisket har börjat bra och det ser ut att kunna bli ett fint vårfiske.
Har beställt en ny vindruta som skall komma om nå'n vecka (veckor), montering och sen är det sjösättning.

4 kommentarer:

  1. Tjena! Har skaffat en båt inte olikt er. Vilket fabrikat är det på den? Jag har lite bestyr i att bestämma mig hur jag ska montera planerboardspöhållarna. Hur har ni gjort och är ni nöjda med placeringen? Jag hade personligen gärna haft dem på kabinen men vindrutan och främre kapellet gör inte placerigen optimal. Vill också gärna ha det ganska fritt i aktern/på sidorna.
    // mvh daniel

    SvaraRadera
  2. Båten är en Shetland 570 från 1978,masterna till planerbord sitter framför vindrutan bultat genom rufftaket och det funkar kalas bra på denna modellen.

    SvaraRadera
  3. Ok, tack. Hur har ni placerat spöhållarna? Jag vill helst ha dem på ett ruffat tak eller på ett kabintak med denna typ av modell av båt gör det lite svårt. Har sett någon haft dem framför vindrutan och man sträcker sig fram. På min Microplus är både avstånd till och vindrutan lite väl hög. Också ganska trevligt att ha det främre kapellet monterat under fisket. Då återstår egentligen bara spöhållarplacering på sidorna. Hade dock varit kul att se lite fler båtar med samma planlösning för att se hur man ordnat med spöhållare. Tyckte jag såg på någon bild att ni har spöhållarna till planerboarden på sidorna ganska långt akter ut?

    MVH Daniel

    SvaraRadera
  4. Det stämmer bra det ,spöhållarna sitter långt akterut och det funkar mycket bra att ha alla spön är lokaliserade långt bak i båten och det gör att man har nära till och bra översikt över alla spön. har tyvärr ingen bild på hur det ser ut " in action"

    SvaraRadera